پنج کشور 54 درصد از کل تولید جهانی میوه خرمای رطب مضافتی در سطح جهان را شامل می شوند.
مصر (1.08 میلیون تن)، ایران (0.95 میلیون تن)، عربستان سعودی (1.08 میلیون تن)، عراق (1.08 میلیون تن) و امارات متحده عربی (امارات متحده عربی، 1.08 میلیون تن) به ترتیب است.
کشت خرما در امارات متحده عربی در دو دهه اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است و بیش از 250 گونه در مناطق مختلف کشور، به ویژه در العین و ابوظبی کشت می شود.
رشد خرما مضافتی ایران در امارات متحده عربی به موازات میزان مصرف بالای آن است، با مصرف سرانه روزانه 10 گرم تا 200 گرم تنها در ابوظبی.
است: دگلت نور، زاهدی، خضراوی و حلاوی دگلت نور محبوب ترین رقم است و به دلیل اندازه میوه بزرگ، رنگ روشن، طعم لطیف و ماندگاری قابل توجه در زمان نگهداری، بیشترین میزان کشت را دارد.
خرماها از نظر بافت میوه به سه گروه نرم (برحی، حلاوی، خضراوی و مجهول)، نیمه خشک (مانند دیری، دگلت نور و زاهدی) و خشک (مثلاً ثوری) تقسیم می شوند.
بافت خرما تا حد زیادی به میزان متیلاسیون پکتین بستگی دارد زیرا هر چه مقدار متیلاسیون کمتر باشد خرما نرم تر می شود.
خرما رطب نرم ترین است (با 39 درصد متیلاسیون) در حالی که خرمای کیمری سخت ترین (با 72 درصد متیلاسیون) است.
همچنین انتظار می رود که رطوبت و محتوای فیبر در تعیین نرم، نیمه خشک یا خشک بودن خرما نقش داشته باشد.
2.2. ترکیبات تقریبی و مغذی خرما برحی بدین صورت زیر است:
میوه خرما بسیار شیرین است و حدود 50 تا 88 درصد وزن کل را بر اساس نوع رقم، مرحله رسیدن و میزان آب کل تشکیل می دهد. گوشت خرما از قندها و در درجه اول فروکتوز و گلوکز تشکیل شده است.
این قندها دو سوم کل گوشت خرما را تشکیل می دهند و یک پنجم کل ترکیبات گوشتی آن از آب و فقط بخش کوچکی از فیبر غذایی باقی مانده است.
سایر اجزای غنی خرما عبارتند از پروتئین، چربی، فیبر خام، مواد معدنی، ویتامین ها (به ویژه ویتامین B) و تانن ها در میان سایرین است.
خرما ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و بنابراین می تواند نقش موثری در تامین نیازهای غذایی انسان داشته باشد.
به عنوان مثال، 100 گرم خرمای تازه تقریباً حاوی 157 کالری انرژی است، در حالی که خرمای خشک حاوی بیش از 300 کالری در هر 100 گرم است.
ترکیب تقریبی کلی میوه خرما را خلاصه می کند.
- منابع:
- تبلیغات: